Trening centar SHL House

Hamdije Kreševljakovića 18/2, 71000 Sarajevo

Tel: +387 33 550 660, E-mail: office@shl.ba

ponedjeljak, 21 Februar 2022

Potpisan „Memorandum o razumijevanju i saradnji“ sa KJU "Porodično savjetovalište"

U prostoru Kantonalne javne ustanove Porodično savjetovalište, 21. februara, svečano je potpisan „Memorandum o razumijevanju i saradnji" kojim je formalizirana uspostava partnerstva između potpisnika: Fondacije Schüler Helfen Leben Sarajevo i domaćina, KJU Porodično savjetovalište.

Copy of Copy of Unpopular Saving Tips  kopija 13

Sa ciljem promocije psihosocijalne podrške, pomoći i zaštite porodice kao nukleusa društva, te učešća mladih u programima neformalnog obrazovanja, u ime Porodičnog savjetovališta potpisala je v.d. direktorice Aldijana Zagorac, a u ime Fondacije Schüler Helfen Leben, direktorica Aida Bećirović. U toku razgovora naglašen je značaj inter- I multidisciplinarnog pristupa psihocijalnoj podršci te značaju koje obrazovanje ima u tom procesu. Potpisnice su se složile da zajednički rad može dorinijeti unapređenju kvaliteta učešća mladih u programima Fondacije, kao i podržati rad Porodičnog savjetovališta u sistemskom pristupu psihosocijalnoj podršci mladima, ali i njihovim roditeljima.

Potpisnice su naglasile zajedničku opredijeljenost ka poboljšanju položaja mladih u društvu, Fondacija kroz viziju osnaženih pojedinaca koji u budućnosti odgovornost za svoj život preuzmaju kao aktivni, kreativni i svjesni građani u otvorenom društvu sa jednakim standardima za sve, a Savjetovalište kroz viziju da samo funckcionalna porodica može činiti sretno društvo.

Samo jačanjem zdravog pojedinca u zdravoj porodici moguć je put ka sretnom društvu!

Ostale novosti